Súgógép és kék háttér

A televíziózás, a profi műsor- és híradókészítés fenti két különleges technikai megoldását is kipróbálhattuk a Mikomnál tett látogatás során.

A Miskolci Városi Televízió szerkesztőségében Nagy Erika és Rimaszécsi Gyula kalauzoltak végig, megmutatva a tévézés csínját-bínját, mesélve a technikai berendezésekről, a tévések mindennapos munkájáról, tevékenységük kulisszatitkairól. A tündérkertesek egy csoportképre össze is álltak az úgynevezett kék háttér előtt (amivel a trükkös felvételeket készítik; nem csak a Mikomnál, de Hollywoodban is!), valamint a legbátrabbak – csupa lány! – megmutathatták magukat annak a kamerának, amivel a híradók bemondóit veszik a MiTV-sek, és felolvashattak néhány napjainkban releváns napihírt is. Természetesen csak a képzelt tévénézőknek.

Minderről fényképek mellett pár videófelvétel is készült, ezeket mutatjuk be alant.

Ugyanaznap egyébként kihasználtuk az időt és a lehetőséget, ha már a Kishunyad utcában jártunk, kicsit körülnéztünk a belvárosnak ebben a részében, a Szent István és a Városház tér környékén. Hiszen a megyeszékhely várostörténeti érdekességeinek, emlékhelyeinek jelentős része ide csoportosul – volt miről beszélgetni.

varoshazter-1 varoshazter-2

logó-4b-

A hozzászólások kikapcsolva, de trackbackek és pingback-ek engedélyezve vannak.