Építészet/3D műhely

“Műhelyünkben 3D-s modellezéssel foglalkozunk, és ehhez kapcsolódóan építészeti látásmód kialakításával, fotózással, épített örökségünk megismerésével és dokumentálásával.
Műhelyvezető: Bereczki Zoltán építész, műemlékvédelmi szakmérnök”

Lezárult a tábor

Lezárult a tábor

Az egyik 3D-s csoportnak szervezett tábor a napokban lezárult. A foglalkozások az iskolában zajlottak, de többször sikerült Perecesen is sétálni és fotózni, amire szükség is volt, mert kellett a nyersanyag a modellezéshez.

Tabor

 

A perecesi téglaházak ideális alapanyagok. A képek alapján egyszerű geometriájú modelleket készítettünk, amikre a helyszíni fotókat feszítettük textúraként.

Pereces.31

 

Pereces.13

 

logó-4b-

Ismerkedés a SketchUppal

Ismerkedés a SketchUppal

Az elméleti szakasz lezárultával  után végre elérkezett a nap, amire mindenki várt: elkezdtünk a választott 3D-s modellezőprogrammal, a SketchUppal ismerkedni. Eddig ugyanis az elméleti dolgok mellett az eszközhasználatról, épületfelmérésről, fotózásról beszéltünk, de most végre kezdődik az alkotás.

GA

 

A diákok nagyon gyorsan ráéreztek a 3D-s munka ízére, íme ízelítőül néhány nyers modell, ami az első ismerkedés során készült. Van itt épület, kamion, szobabelső, minden, a diákok fantáziája végtelen:

01 02 03 04

A tervek szerint a következő alkalommal kicsit mélyebben is elmerülünk a program rejtelmeiben.

 

logó-4b-

Elindultak a 3D-s műhelyek

Elindultak a 3D-s műhelyek

Az eszközbeszerzések elhúzódása miatt nagy késéssel, de végül elindultak a 3D-s műhelyek is. Két iskolát is sikerült megnyerni partnernek, ezért két csoporttal tudunk párhuzamosan dolgozni.

Néhány hangulatkép a foglalkozásokról:

IMGP2342 IMGP2397 IMGP2401 IMGP2402

 

logó-4b-